Oulun Sarjakuvakeskus järjestää POP UP-sarjakuvakeskuskiertueen Lappiin ja Kainuuseen

fabo_banner

Oulun Sarjakuvakeskus järjestää POP UP-sarjakuvakeskuskiertueen Kainuun ja Lapin maakunnissa marras-joulukuussa 2016. POP UP Sarjakuvakeskus nousee Rovaniemen, Ylitornion, Ivalon ja Kajaanin kirjastoihin 2-3 päivän ajaksi . Tavoitteena on edistää sarjakuvatietoisuutta ja tuoda esille pohjoisen Suomen sarjakuvantekijöitä alueilla, kehittää monilukutaitoa sekä luoda lukuintoa sarjakuvan ympärille. Kohderyhmänä tapahtumalle ovat lapset ja nuoret, sarjakuvaharrastajat, koulujen ja kansalaisopistojen opettajat sekä kirjastojen ja kulttuurikeskusten henkilökunta.

POP UP –sarjakuvakeskus Lapin ja Kainuun POP UP –sarjakuvakeskukset sisältävät, POP UP Sarjakuvanäyttelyn, maksuttomia koko perheen HOP IN Sarjakuvatyöpajoja, POP UP Sarjaston jossa voi tutustua Oulussa avattuun uuden sarjakuvakirjaston tarjontaan ja sarjakuvakaupan jotka ovat avoinna koko POP UP Sarjakuvakeskuksen ajan. Jokaisessa POP UP Sarjakuvakeskuksessa on mukana sarjakuvataiteilijoita, jotka pitävät yleisöluennon omasta taiteellisesta työskentelystä ja julkaistuista albumeista. Oulun Sarjakuvakeskus järjestää myös työpajoja koululais- ja opettajaryhmille jotka on tilattavissa erikseen.

Oulun Sarjakuvakeskuksen toimipiste sijaitsee Oulussa ja olemme Barentsin alueen merkittävin sarjakuvatoimija, joka järjestää arktisen alueen suurimman vuosittaisen sarjakuvatapahtuman, Oulun Sarjakuvafestivaalin ja Arctic Comics Seminar tapahtuman. Toimintamme vaikutuspiiriin kuuluu paitsi pohjoinen Suomi, myös koko muu pohjoinen Eurooppa Jäämeren rannoille saakka.

Oulun Sarjakuvakeskuksen ensimmäinen POP UP –sarjakuvakeskus järjestettiin Norjan Tromssassa osana Suomi-viikkoa 2014. Tapahtumassa järjestettiin näyttely, sarjakuvapajoja, taiteilijaesittelyitä, iltatilaisuuksia ja Tromssan kirjastolla oli koko tapahtuma-ajan avoinna oleva sarjakuvakeskus. Toinen kansainvälinen POP UP
järjestettiin Islannissa, Reykjavíkin kaupunginkirjastossa syyskuussa 2016.

AIKATAULU:
Rovaniemen kaupunginkirjasto 24.-26.11.
Torniolaakson kirjasto, Ylitornio 1.-2.12.
Inarin kunnankirjasto, pääkirjasto Ivalo 8.-10.12.
Kajaanin kaupunginkirjasto 15.-17.12.

Lisätietoa ja työpajavaraukset:
Taija Jyrkäs
tuottaja
Oulun Sarjakuvakeskus
taija@oulucomics.com
+358 40 758 1774