Comics Gallery! exhibitions

Oulu Comics Center’s Comic Gallery! is open daily from 10 am to 8 pm. (Check the opening hours of exceptions here …) address: Oulu Comics Center / Cultural Centre Valve, Hallituskatu 7, Oulu

EXHIBITIONS NOW AND UPCOMING

 • Sat
  15
  Jan
  2022
  Thu
  03
  Mar
  2022

  Kersantti Napalm 30 vuotta -sarjakuvanäyttely

  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu

  Tuntuu kuin siitä olisi vain hetki. Muutama vuosi korkeintaan. Pari lukiolaispoikaa tapasi sarjakuvakerhossa ja teki sarjakuvaa yhdessä. Toinen kirjoitti paremmin kuin piirsi, ja paremmalle piirtäjälle kelpasi käsikirjoitus piirrettäväksi. Ja vaikka ensimmäisistä kersantti Napalmin seikkailuista on jo 30 vuotta, niin sama meno vain jatkuu.

  Näyttelyn materiaali on tänä vuonna julkaistavasta Kersantti Napalm: Barracuda -albumista. Tarinan on kirjoittanut Vesa Vitikainen ja kuvittanut Markus Tuppurainen. Kyseessä on kolmas täyspitkä Napalm-albumi. Vaikka Napalmia on julkaistu jo yhteensä 55 eri julkaisussa, on niistä suurin osa ollut lyhyitä sarjakuvanovelleja tai kokoelmia.

  Itse asiassa Napalm on ensimmäinen suomalainen supersankari joka on päässyt myös kioskilevitykseen. Se on ollut myös kuukauden kotimaisena Ilta-Sanomissa ja useampana vuonna Tähtivaeltajan jatkosarjana. Mutta siinä missä Batmanit ja Marvelit aikoinaan hallitsivat lehtikioskeja, on supersankarisarjakuva nykyään marginaalia. Mikä tätä maailmaa oikein vaivaa?

  Kirjoitin tätä tarinaa jo vuosia sitten. Ajattelin jakaa sen useammalle piirtäjälle, yksi tekisi päätarinan ja toiset takaumia. Onneksi homma ei lähtenyt heti käyntiin, sillä lopulta Make piirsi tarinan kokonaan koronan piinatessa maailmaa. Tarinan loppu vaati vielä pientä hiomista, eikä Makea edes haitannut että 60-sivuinen käsis venähti 64 sivuiseksi.

  Siitä tuli itse asiassa aika hyvä.
  Vesa Vitikainen

 • Sat
  05
  Mar
  2022
  Sun
  17
  Apr
  2022

  Janne Parviainen -sarjakuvanäyttely

  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu
 • Sat
  23
  Apr
  2022
  Thu
  02
  Jun
  2022

  Lumotut Sanat -sanataidefestivaaliin liittyvä sarjakuvanäyttely

  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu