Capital of Northern Comics

Oulu is the city of panels. The center of Oulu is a historical grid plan area where you can come across with many different cultural experiences.

Upcoming events

 • Wed
  01
  Jun
  2022
  Wed
  31
  Aug
  2022
  Sarjasto, Kaarlenväylä 3, 2. kerros, Oulu

  Sarjasto esittelee sarjakuvapiirtäjä, -opettaja ja sarjakuvaneuvos Keijo Ahlqvistin (s. 17.6.1955, Kauhajoki) retrospektiivi -näyttelyn, jossa esillä on mm. tietoa, piirroksia, teoksia ja fanitaidetta pitkältä ajalta. 

  Keijo Ahlqvistin mukaan taide ei ole ensisijaisesti ammatti eikä varsinkaan palkkatyö. Taide on vapaus, joka kuuluu kaikille. Taide elää meissä kaikissa, kunhan sen antaa elää.

  Taide-näyttely on Sarjaston viimeinen näyttely nykyisissä tiloissa ja näyttely on avoinna siihen saakka kunnes Oulun pääkirjaston mittava remontti alkaa.

 • Sat
  04
  Jun
  2022
  Sun
  03
  Jul
  2022
  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu

  Sarjakuvagalleria!ssa on kesänäyttelynä Strippisarjakuvan MM-kilpailujen historiaa esittelevä näyttely. Mukana on muistoja menneiltä vuosilta ja tietoa tulevasta. Oulun Sarjakuvakeskus aloitti uuden MM-kilpailun korona-aikana, jolloin moni asia siirtyi nettiin. Sähköistymisestä johtuvan siirtymän myötä syntynyt Strippisarjakuvan MM-kilpailu jää kuitenkin elämään.

 • Mon
  01
  Aug
  2022
  Thu
  08
  Sep
  2022
  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu

  Päivänkakkarameri (Suuri Kurpitsa 2022) on kertomus kulttuurien välissä kasvamisesta, yhteenkuuluvuuden tunteen etsimisestä ja hylkäämisen pelosta. Tarinaa kannattelee ajatus eräänlaisesta jälleennäkemisestä lapsuuden kanssa, vuoropuhelusta, ehkä hyväksymisestäkin. Koemme ympäröivää maailmaa pienen Juljenkan näkökulmasta. Hänen perheensä on tuntemattoman muutoksen äärellä. Valtava kosminen laiva kuljettaa perheen uuteen paikkaan, jossa täytyy oppia uusi kieli, omaksua uusia tapoja ja kohdata uusia ihmisiä. Mitä ovat pienen ihmisen selviytymiskeinot elämääkin suurempien kysymysten äärellä?

  Juliana Hyrri (s. 1989, Kohtla-Järve, Viro) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka tekee sarjakuvia, maalauksia, installaatioita ja kuvituksia. Suomen arvostelijain liitto palkitsi hänen esikoisteoksensa Satakieli joka ei laulanut vuonna 2020 Kritiikin kannuksilla.

  Taiteilija on paikalla Oulun muusajuhlilla perjantaina 19.8. ja häntä haastatellaan Kulttuuritalo Valveen lavalla klo 19:00.

 • Thu
  18
  Aug
  2022
  Sun
  21
  Aug
  2022

  Tapahtumassa luvassa sarjakuvaohjelmaa torstaina 18.8. (Oulun Taiteiden Yö) ja perjantaina 19.8. Tapahtuma jatkuu 21.8. saakka.

  Lisätietoa luvassa myöhemmin.

 • Sat
  10
  Sep
  2022
  Thu
  06
  Oct
  2022
  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu

  Kuva: Aino Peltokoski Malli: Maria Peltokoski
  Kuva: Aino Peltokoski
  Malli: Maria Peltokoski

  Cosplay (costume play) eli suomeksi pukuilu on erilaisia kädentaitoja yhdistelevä taiteenlaji, jossa cosplaytaiteilijat valmistavat fiktiivisten hahmojen, kuten sarjakuva-, peli-, animaatio- tai elokuvahahmojen, asuja ja pukeutuvat niihin. Ookko nää cossannu?- näyttelyssä  esillä on Oulun cosplay ry:n jäsenten asukokonaisuuksia ja cosplaykuvia.

  Pukujen takaa löytyy moninaisia tarinoita cosplaytaiteilijoiden historiasta lajin parissa, heidän pukujen tekoprosesseista ja siitä miksi juuri cosplay kiehtoo. Näyttely avaa millaista on sonnustautua upeisiin asuihin ja miltä tuntuu esittää ihailemiaan hahmoja.

  Näyttelynavajaisia vietetään perjantaina 9.9. klo 18:00 Uusi kirjallisuusfestivaalin yhteydessä. Tervetuloa!

  Oulun Cosplay ry on vuonna 2010 perustettu Oulun alueella toimiva cosplay-yhdistys, jonka tarkoituksena on cosplayharrastuksen ja cosplaytaiteilijoiden tukeminen. Yhdistyksen tavoitteena on levittää tietoisuutta lajista ja tehdä yhteistyötä kaikkien cosplaysta kiinnostuneiden kanssa. Yhdistys tuottaa cosplayta tukevia tapahtumia, ja yhdistyksen sisällä toimii vuonna 2010 perustettu esiintyvä cosplayryhmä Operaatio Fredrik.

The Oulu Comics Center has panels for every day to look, to read, to borrow, to buy and to draw. In the Comics Library, Sarjasto, you can experience panel filled moments and marvel on the spot or borrow and take home. Street art brings a riot of colors to the streets and fairways. The Oulu Comics Festival fills the city with panels once again in this year. The festival is the largest annual comics event in the arctic region. The capital of Northern Comics is a lively and inspiring meeting place in the field of comics culture. This site offers a lot of information about Oulu region’s, northern Finland’s and Arctic region’s comics.