Events

Northern Finland’s comic related events are collected in the Oulu Comics Center’s event calendar.

 • Sat
  15
  Jan
  2022
  Thu
  03
  Mar
  2022
  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu

  Tuntuu kuin siitä olisi vain hetki. Muutama vuosi korkeintaan. Pari lukiolaispoikaa tapasi sarjakuvakerhossa ja teki sarjakuvaa yhdessä. Toinen kirjoitti paremmin kuin piirsi, ja paremmalle piirtäjälle kelpasi käsikirjoitus piirrettäväksi. Ja vaikka ensimmäisistä kersantti Napalmin seikkailuista on jo 30 vuotta, niin sama meno vain jatkuu.

  Näyttelyn materiaali on tänä vuonna julkaistavasta Kersantti Napalm: Barracuda -albumista. Tarinan on kirjoittanut Vesa Vitikainen ja kuvittanut Markus Tuppurainen. Kyseessä on kolmas täyspitkä Napalm-albumi. Vaikka Napalmia on julkaistu jo yhteensä 55 eri julkaisussa, on niistä suurin osa ollut lyhyitä sarjakuvanovelleja tai kokoelmia.

  Itse asiassa Napalm on ensimmäinen suomalainen supersankari joka on päässyt myös kioskilevitykseen. Se on ollut myös kuukauden kotimaisena Ilta-Sanomissa ja useampana vuonna Tähtivaeltajan jatkosarjana. Mutta siinä missä Batmanit ja Marvelit aikoinaan hallitsivat lehtikioskeja, on supersankarisarjakuva nykyään marginaalia. Mikä tätä maailmaa oikein vaivaa?

  Kirjoitin tätä tarinaa jo vuosia sitten. Ajattelin jakaa sen useammalle piirtäjälle, yksi tekisi päätarinan ja toiset takaumia. Onneksi homma ei lähtenyt heti käyntiin, sillä lopulta Make piirsi tarinan kokonaan koronan piinatessa maailmaa. Tarinan loppu vaati vielä pientä hiomista, eikä Makea edes haitannut että 60-sivuinen käsis venähti 64 sivuiseksi.

  Siitä tuli itse asiassa aika hyvä.
  Vesa Vitikainen

 • Sat
  22
  Jan
  2022
  Sun
  20
  Mar
  2022
  Sarjasto, Kaarlenväylä 3, Oulu

  Ahava – Ensimmäinen lippu on tositarinaan perustuva romaani karjalaisen Iivo Ahavan myrskyisestä nuoruudesta. 1900-luvun alussa itsenäisestä Karjalan tasavallasta haaveileva vaikutusvaltainen Ahavan perhe työskenteli maltillisesti Kuusamosta käsin karjalaisen kansansa sivistämiseksi. Iivosta, perheen esikoisesta, povattiin tuon hiljaisen tehtävän jatkajaa. Hillitty sivistys tarkoitti tulisieluiselle nuorukaiselle kuitenkin turhan kivikkoista tietä, kun kaiken pysäyttävä maailmansota tarjosi nopean ja houkuttelevan tien kohti vapautta.

  Ahava – Ensimmäinen lippu -taidenäyttely esittelee kehutun sarjakuvateoksen vaiheita, hahmoja ja kohtauksia. Kirjan kuvitukset kuljettavat galleriakävijän Galitsian kentiltä Karjalan kankahille ja sieltä Oulun veren kastelemien mukulakivien kautta Suomen sisällissodan ensimmäisiin laukauksiin.

 • Sat
  05
  Mar
  2022
  Sun
  17
  Apr
  2022
  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu
 • Fri
  25
  Mar
  2022
  Sun
  29
  May
  2022
  Sarjasto, Kaarlenväylä 3, 3. krs, Oulu
 • Sat
  23
  Apr
  2022
  Thu
  02
  Jun
  2022
  10:00 - 20:00Sarjakuvagalleria! | Comics Gallery!, Hallituskatu 7, Oulu