Tulossa kesällä… Arktiselta Banaanilta kolmen oululaisen tekijän uutuuksia

Arktinen Banaani julkaisee kesän 2016 aikana uutuusteoksia kolmelta oululaiselta sarjakuvantekijältä.

Uusi Sarjakuvantekijän oppikirja

Teos on Ilpo Koskelan laatima katsaus sarjakuvien tekemisen kiehtovaan maailmaan. Tämä teos on suurelta osin uusi versio perustuen vuonna 2010 julkaistuun ja nyt jo loppuunmyytyyn, saman tekijän sarjakuvaoppikirjaan. 

Uudessa sarjakuvantekijän oppikirjassa perehdytään tehokkaasti perusasioihin aina ideoinnista ja käsikirjoittamisesta sarjakuvan suunnitteluun, luonnosteluun, piirtämiseen ja värittämiseen – tietotekniikkaa unohtamatta. Lisäksi kirjassa esitellään uusia, kehittyneitä työtapoja ja kerrotaan tekijänoikeuksista, kustantamisesta ja markkinoinnista. Opas sisältää harjoitustehtäviä.  http://arktinenbanaani.fi/tuote/ilpo_koskela/uusi_sarjakuvantekijan_oppikirja/9789522702296

Harmaa susi

Oululaisen Aapo Kukolta ilmestyy teos, jossa seikkailee Valpon ylietsivä Väinö Mujunen. Mujunen on kirjailija Tapani Baggen kehittämä hahmo. Mujusen vaiheita 1930- ja 1940-lukujen Suomessa on kuvattu Baggen historiallisessa “värisarjassa” Valkoinen hehku, Sininen aave, Musta pyörre ja Punainen varjo. Harmaa susi on Mujusen ensimmäinen sarjakuvamuotoinen seikkailu. Heinäkuussa 1943 päämajan valvontaosasto lähettää luutnantti Mujusen salaiseen sukellusveneoperaatioon Viron rannikolle. Eletään toisen maailmansodan ratkaisun hetkiä. Vain harvalla on tietoa siitä, mitä lähimpinä kuukausina tulee tapahtumaan. Sukellusveneen miehistö alkaa tapella keskenään jo lähtölaiturilla. Tilanteen vakauttaa aluksen päällikkö, kapteeniluutnantti Ulf Larsson, joka tunnetaan lempinimellä Harmaa susi. Lyhyeen merimatkaan mahtuu runsaasti uhkaa…  http://arktinenbanaani.fi/tuote/tapani_bagge/harmaa_susi/9789522702913

Keijo Teuras

Veli-Matti Üral on oululainen kasvatustieteiden opiskelija sekä sarjakuvataiteilija. Tämän lisäksi hän on Oulun sarjakuvaseuran hallituksen varapuheenjohtaja. Üralin luoma Keijo Teuras on agentti, mafioso ja mestarivakooja. Hän on kasvattajansa Pomo Pepperonin käskyläinen. Yhdessä Pomo ja Keijo, isä ja poika, joutuvat mitä hulvattomimpiin kommelluksiin lukuisten arkkivihollisten, Venäjän ahdasmielisen hallituksen ja Pomon pahenevan alkoholismin kanssa. Hahmojen psyyke on kortilla, kun Keijo ei kykene toteuttamaan Pomon kryptisiä käskyjä. Keijo Teuras on sarjakuva gangsterista, joka epäonnistuu tehtävissään. Sarjakuvan hauskuus perustuu mustalle huumorille, sanaleikeille, väärinkäsityksille ja poliittiselle satiirille.  http://arktinenbanaani.fi/tuote/veli_matti/keijo_teuras/9789522702838 Tekijät ovat paikalla Oulun Muusajuhlien Sarjakuvailtapäivässä 11.8.2016. http://www.huutomerkki.fi/muusajuhlat/2016/ohjelma/11-8-torstai/