Amr Mohamed Talaat on valittu Oulun Sarjakuvakeskuksen residenssitaiteilijaksi!

Oulun Sarjakuvakeskus sai 27 hakemusta Limingan Taidekoulussa yhteistyössä järjestettävään residenssiohjelmaan. Valintoja tekemässä olivat Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Filppa, tuottaja Taija Jyrkäs, Limingan taidekoulun sarjakuvalinjan opettajat Tessa Astre ja Mikko Jylhä sekä taidekoulun rehtori Ari Karvonen. Valinta oli tiukka ja kahden parhaan joukosta valinta päätyi Kairossa työskentelevään Amr Mohamed Talaatin valintaan.

Amr Mohamed Talaat on Kairossa työskentelevä freelance kuvittaja ja sarjakuvantekijä. Amr Mohamed toimii parhaillaan Tahririn sanomalehden karikatyyriosaston johtajana ja osa-aikaisena ohjaajana Mansouran yliopistossa. Residenssijaksonsa aikana Amr Mohamed Talaat luennoi Limingan taidekoulussa sekä Oulun Sarjakuvafestivaaleilla. Residenssitaiteilijan näyttely nähdään myös osana Oulun Sarjakuvakeskuksen Comic Effects näyttelyä Oulun Taidemuseolla sekä taiteilijan Suomessa luoduista sarjakuvista julkaistaan sarjakuva-albumi.

Residenssiohjelmaa on tukenut Taiteen edistämiskeskus.