Oulun Sarjakuvakeskuksen kesä ja alkusyksy

Sarjakuvagalleria!ssa kesäkuussa

Oulun Sarjakuvakeskuksen kesä alkaa Merja Leppiluodon Pipii and The Bug -näyttelyllä Sarjakuvagalleria!ssa. Näyttely on avoinna 4.6.-30.6.2016. Toivotamme kaikki tervetulleeksi näyttelynavajaisiin 3.6. klo 18:00.

https://www.oulucomics.com/keskus/sarjakuvagalleria/

Sarjakuvatapaaminen 2.6.2016

Kesäkuun sarjakuvatapaaminen järjestetään normaaliin tapaan Snooker Timessä 2.6.2016 klo 19:00. Tarinoinnin ja nautiskelun lisäksi ohjelmassa luvassa jälleen huippusuosittu sarjisvisa kansainvälisellä palkinnolla!

https://www.facebook.com/events/1708578312762897/

Kummacon 17.-18.6.2016

Kummacon on 17.-18. kesäkuuta järjestettävä kirjallisuus- ja populaarikulttuuritapahtuma. Tapahtuma on pääsymaksuton, ikärajaton ja päihteetön luento- sekä työpajamuotoinen con. Kummacon järjestetään Pohjankartanon tiloissa. Tapahtuman toteuttaa yhteistyökumppaneiden avustuksella Studio Korppikela.

Vuoden teemana on historia. Edustettuna ovat muun muassa länsimainen sekä japanilainen sarjakuva, science fiction, pelit sekä cosplay.

Oulun Sarjakuvakeskus, Turun Sarjakuvakauppa ja Pohjois-Suomen feministinen sarjakuvatoiminta osallistuvat Kummaconiin. Ohjelmassa on mm. Harri Filpan vetämä inspiraatiosta kuviksi -sarjakuvapaja ja Karoliina Korhosen haastattelu.

https://kummacon.wordpress.com/

Keskus ja kauppa suljettuna 24.6.-31.7.2016

Oulun Sarjakuvakeskus ja Turun Sarjakuvakaupan Oulun toimipiste ovat suljettuna 24.6.-31.7. Tulethan tekemään sarjakuvaostoksesi kesää varten ja hoitamaan akuutit asiat jo ennen juhannusta!

Elokuun alusta alkaen olemme jälleen auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti ti-to klo 11-19 ja la 12-16.

Sarjakuvapiknik 7.7.

Sarjakuvatapaaminen pidetään 7.7.2016 jälleen piknikin muodossa. Tänä vuonna kokoonnutaan Toppilassa, Hässäkkä-Päivien aloitusklubin yhteydessä. Tavataan Teboilin takana sijaitsevalla nurmialueella klo 19:00. Mukaan kannattaa varata omia piknik-eväitä.

Noin klo 21:00 siirrytään porukalla legendaariseen Ykän Pubiin seuraamaan loistavia esiintyjiä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Paskakaupunni ry:n kanssa. Tervetuloa maastoutumaan Merimiehentie ykköseen, Oulussa!

https://www.oulucomics.com/keskus/tapahtumat/?event_id1=193

Sarjakuvagalleria!n elokuu

Mattias Elftorp (Ruotsi) – Vasta-aine / Antidope
1.-31.8.2016 
Elftorp on tavattavissa Oulun Sarjakuvakeskuksella Oulun Taiteiden Yössä 18.8.2016.

https://www.oulucomics.com/keskus/tapahtumat/?event_id1=180

Valvegalleriassa 1.8.-1.9.2016

Tommi Musturi – KAIKUA VASTAAN 2: Sarjakuvia, piirroksia ja liikkuvia 1.8.-1.9.2016 
Musturi on tavattavissa Oulun Sarjakuvakeskuksella Oulun Muusajuhlien aikaan 11.8.2016. Lisätietoa Muusajuhlien sarjakuvapäivän esittelyssä.

https://www.oulucomics.com/keskus/tapahtumat/?event_id1=176

Sarjakuvaa asematunnelissa

Harri Filppa – Olipa kerran kustavissa…
8.8.-31.8.2016 – avoinna 24/7
Oulun Asematunneli

Sarjakuvantekijä Harri Filppa ottaa Olipa kerran kustavissa… -sarjakuvateosten välityksellä kantaa asemakaavoituksen kiemuroihin. Näyttely järjestetään yhteistyössä Kulttuuribingon ja Oulun Sarjakuvakeskuksen kanssa.

https://www.oulucomics.com/keskus/tapahtumat/?event_id1=185

Pirinen Bingogalleriassa

Ville Pirisen sarjakuvanäyttely
11.8.-26.8.2016
Bingogalleria

Puupää-palkitun Ville Pirisen näyttelynavajaisia vietetään Bingogalleriassa 10.8. klo19:00! Pirinen on vieraana myös Oulun Muusajuhlilla. Seuraamalla Kulttuuribingon viestintää pysyt ajantasalla näyttelystä: https://kulttuuribingo.wordpress.com/

Muusajuhlien sarjakuvapäivä 11.8.2016

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tuo Oulun seudulle jälleen runoilijoita, kirjailijoita, muusikoita ja muita taiteilijoita eri puolilta Suomea. Ohjelmisto julkistetaan alkukesästä, ja ohjelmatarjonnasta riittää valinnanvaraa kaikenikäisille kirjallisuuden ja sanataiteen ystäville.

11.8. klo 15
Turun Sarjakuvakaupan Oulun toimipiste täyttää yksi vuotta!
Oulun Sarjakuvakeskuksella

Juhlistamme Turun Sarjakuvakaupan Oulun toimipisteen 1-vuotissynttäreitä kakku-, kahvi- ja muun aiheeseen liittyvän tarjoilun merkeissä.

11.8. klo 16-18
Sarjakuvailtapäivä
Oulun Sarjakuvakeskuksella

Sarjakuvailtapäivän ohjelmassa on haastatteluita, kirjaesittelyjä ja signeerauksia. Paikalla mm. sarjakuvataiteilijat Tommi Musturi, Aapo Kukko, Veli-Matti Üral, Ilpo Koskela, Elina Lahdenperä ja Ville Pirinen.

Signeerausaikataulu:
16:30 – Aapo Kukko & Elina Lahdenperä
17:00 – Ville Pirinen & Veli-Matti Üral
17:30 – Tommi Musturi & Ilpo Koskela

11.8. klo 19
Asemakaavoitus kustavissa… 
Oulun asematunnelissa

Sarjakuvantekijä Harri Filppa käsittelee Olipa kerran kustavissa… -sarjakuvissaan asioita, jotka voivat mennä pieleen. Filppa esittelee asematunnelissa esillä olevan näyttelynsä, joka sisältää ajatuksia asemakaavoituksesta avaruuteen. Paikalla on myös sarjakuvantekijä Aapo Kukko esittämässä tulkintojaan kaikenmaailman musiikista teemalla “Yhteiskuntapolitiikka kustavissa…”.

11.8. klo 21
Sarjakuvamuusaklubi
Tuba – Food and Lounge. Mannenkatu 2, Oulu.

Sarjakuvataiteilijat Tommi Musturi, Ville Pirinen ja Harri Filppa esittäytyvät ja kertovat tuotannoistaan sekä paraikaa Oulussa esillä olevista sarjakuvanäyttelyistään. Tommi Musturi on kansainvälisesti palkitun Glömp -sarjakuva-antologian luoja, ja sarjakuvien lisäksi Musturin kuva- ja taidekirjoja on julkaistu useissa Euroopan maissa sekä Pohjois-Amerikassa. Ville Pirinen on Vuoden Puupäähattu 2016 palkinnon saaja ja mm. Ornette Birks Makkonen -sarjakuvahahmon luoja. Harri Filppa on monipuolinen oululainen sarjakuvantekijä ja -tutkija sekä graafikko. Illan päättää Ville Pirisen yhtye Combat School.

Lisätietoa Muusajuhlien tapahtumista saat seuraamalla Muusajuhlien tiedotusta.

POP UP -kirjakauppa RUNOALUE, 9.-13.8.2016

Avoinna Valveella 9.-13.8. ti-pe klo 11-19, la 11-17

Lue runo! Pop up -kirjakauppa RUNOALUE kokoaa yhteen lukuisten kustantajien teoksia Muusajuhlien ajaksi. Runokaupan valikoimasta löydät Muusajuhlien esiintyjien teosten lisäksi kiinnostavan kattauksen runoutta. Tervetuloa selailemaan, yllättymään, löytämään!

Turun Sarjakuvakauppa on avoinna laajennetuilla aukioloajoilla pop up -runokaupan aikaan. Järj. Osuuskunta Poesia, Huutomerkki ry, Oulun sarjakuvakeskus.

Animeseminaari 13.8.2016

Vuoden 2016 yksipäiväinen Animeseminaari järjestään Kulttuuritalo Valveella lauantaina 13.8.2016 klo 10:00 alkaen. Teemanamme on Rakkaudesta ruokaan, jonka innoittamia ohjelmia, pajoja, kisoja sekä toimintaa on luvassa koko päivän mitalta kaikenikäisille. Tapahtuma on ilmainen kaikille kävijöille! Tapahtuman järjestää Oulun manga- ja animekerho OMAKE ry.

https://animeseminaari.wordpress.com/

Oulun Taiteiden Yössä 18.8.2016

OULUN SARJAKUVAKESKUS JA TURUN SARJAKUVAKAUPPA AVOINNA KLO 11-24

Oulun sarjakuvakeskuksella on koko päivän ajan käynnissä suosittu lattiateippauspaja.

Ruotsalainen Mattias Elftorp esittelee Sarjakuvagalleria!ssa esilläolevaa näyttelyään ja signeeraa teoksiaan keskuksen aukioloaikana.

Taiteiden yön tapahtumista tiedotamme lisää loppukesästä: https://www.oulucomics.com/keskus/tapahtumat/?event_id1=199