The Cultural Centre Valve | Kulttuuritalo Valve

Valvegalleria Art Gallery
NORDIC COMICS EXHIBITION – POLAR NIGHT

Pohjoismainen sarjakuvanäyttely – Kaamos
6.11.-29.11.2014

Pohjoismaisten sarjakuvataiteilijoiden yhteisnäyttely sekä Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voittajatyöt.

Aiemmin Kemissä ja Helsingissä järjestetty pohjoismaalainen sarjakuvakilpailu on nyt kotiutunut Ouluun. Vuonna 2014 kilvan teema oli ”Polar Night”. Näyttelyssä on esillä sarjakuvakilpailun parhaimmistoa.

Näyttelyn toinen puoli koostuu suomalaisten, tanskalaisten, norjalaisten ja ruotsalaisten ammattisarjakuvataiteilijoiden yhteisnäyttelystä. Mukana ovat mm. Anneli Furmark, Josefin Svenske, Jens K. Styve ja Thomas Thorhauge.

Sarjakuvagalleria! Comics gallery
MAAILMAN SARJAKUVITTAJAT
3.11-12.11.2014

Maailman Sarjakuvat ry on kehitysyhteistyötä tekevä kansalaisjärjestö, jonka toimintaidea on opettaa ihmisiä käyttämään sarjakuvaa mediana ja itseilmaisun välineenä. Järjestön työpajoja Afrikassa, Intiassa ja Lähi-Idässä ovat sen 16-vuotisen historian aikana ohjanneet monet suomalaiset eturivin sarjakuvataiteilijat.

Näyttelyssä mukana ovat sarjakuvataiteilijat Hanna Arvela, Matti Hagelberg, Sanna Hukkanen, Tarmo Koivisto, Kaisa Leka, Leif Packalén, Johanna Rojola, Ville Tietäväinen ja Katja Tukiainen. Jokainen taiteilija tuo näytteille yhden ohjaamastaan työpajasta itseensä vaikutuksen tehneen työn ja yhden oman työnsä, jossa kehitysyhteistyössä saadut kokemukset heijastuvat.

Kahvila Minttu
POP UP TROMSØ

3.11.-14.11.2014

Lokakuussa 2014 Oulun Sarjakuvakeskus muutti neljäksi päiväksi Norjaan, Tromssaan. Vuorten keskelle, kaupungin kirjastolle rakennettiin väliaikainen pop up -sarjakuvakeskus ja pohjoismaisten sarjakuvantekijöiden yhteisnäyttely. Piirustuspöydissä kynät lyhenivät ja työpajoissa syntyi kasoittain pikkuruisia sarjakuvalehtiä ja uusia sarjakuvan innoittamia lautapelejä. Näyttely koostuu pop up -tapahtuman kävijöiden piirustuksista ja matkan varrelta otetuista valokuvista.

Oulu Main Library | Oulun kaupunginkirjasto

WOW!  – JII ROIKOSEN 30-VUOTISEN SARJAKUVAURAN JUHLANÄYTTELY
8.11.–3.12.2014

WOW! on näyttely, joka esittelee Jii Roikosen 30-vuotisen sarjakuvauran monipuolista tuotantoa ja erityisesti lukuisia ilmeikkäitä ja hassunkurisen omalaatuisia hahmoja. Värikkäässä näyttelyssä katsoja voi uppoutua
taiteilijan työvaiheisiin ja tuotannon yksityiskohtien maailmaan – jopa konkreettisesti, interaktiivisten pelien muodossa. Katsojasta tulee halutessaan osa näyttelyä ja näyttelystä enemmän kuin osiensa summa. Näyttelykokonaisuutta suunniteltaessa on ajateltu erityisesti lapsiyleisöä.

Näyttelyn toteutusta ovat olleet tukemassa Taiteen edistämiskeskus ja Oulun Elokuvakeskus.

Oulu City Theatre | Oulun kaupunginteatteri

4.-30.11.2014
Harri Filppa – Lyhyempi oppimäärä 10 vuotta

Lyhyempi oppimäärä comics has been published in Journal of the Student Union of University of Oulu – Ylkkäri since 2005. In Oulu City Theatre’s loft is placed author’s selection of the best pieces from over the years.
The exhibition is organized in cooperation with the Oulu City Theatre and Artists’ Association of Oulu.

Lyhyempi oppimäärä -sarjakuva on ilmestynyt Oulun ylioppilaslehti – Ylkkärissä vuodesta 2005. Oulun kaupunginteatterin ylälämpiön parvella on esillä tekijän koostamia parhaita paloja vuosien varrelta.
Näyttely järjestetään yhteistyössä Oulun kaupunginteatterin ja Oulun taiteilijaseura -63 ry:n kanssa.

http://www.ylkkari.fi/lyhyempioppimaara/

Caritas-talo, Kapellimestarinkatu 2, Oulu
Ruotsin sarjakuvayhdistyksen ”Seriemedicin / Graphic Medicine /Sarjakuvalääkintä”
Näyttely pystytetään viikolla 46, seuraa tiedotusta!

Kiertonäyttelyssä suomalaiset ja ruotsalaiset sarjakuvataiteilijat käsittelevät kokemuksiaan sairaanhoidosta ja lääketieteestä – potilaana, lääkärinä, huolenpitäjänä tai fyysisestä tai psyykkisestä sairaudesta kärsivän sukulaisena. Näyttelyn teema on saanut inspiraationsa orastavasta ”graafisen lääketieteen” alasta, joka käyttää monimuotoisesti sarjakuvaa terveydenhuollon diskurssivälineenä. Näyttely ei kierrä taidegallerioissa, vaan siellä, missä sarjakuvataidetta ei ole totuttu näkemään: terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja hoitolaitoksissa. Oulussa näyttely on esillä vuodenvaihteessa avattavassa lääkäritalossa.

Koivu ja Tähti – kulttuurikeskus, Muhos

3.-30.11.2014
Esa Holopainen

Tyrnävän verikoirat, Naapurit ja muuta tuotantoa vuosien varrelta.

POP-UP näyttelyt

Tohtori K:n Katvealue

Oululaista ug-sarjakuvaa edustava Tohtori K:n Katvealue esitetään artistin pyynnöstä juuri sille sopivalla paikalla PVK:n gallerian saniteettitilassa 6.-8.11.2014. (Käytännön syistä näyttely on jouduttu siirtämään saniteettitilan ulkopuolelle. Pahoittelemme mahdollista mielipahaa.)

Tervetuloa nauttimaan, hämmästymään ja lopulta vääjäämättömästi pettymään!

Erään kaupungin synty

Erään kaupungin synty -teos on Whatevergroupin Antti Kaarlelan ja Antti Kairakarin sekä taiteilija Lauri Ahtisen yhdessä luoma sarjakuvaa ja videota sekoittava kokonaisuus joka nimensä mukaisesti kertoo erään fiktiivisen kaupungin synnystä jokisuistoon joitain (satoja) vuosia sitten.

Teos on nähtävillä Kulttuuritalo Valveella Ojakadun puoleisessa sisäänkäynnissä 6.-8.11.2014

Stamp from Finland -postimerkkinäyttely

Esillä ulkomaillakin suurta huomiota osakseen saanut suomalainen postimerkki, nimettömänä pitäytyvän sarjakuvaharrastajan yksityiskokoelmista. Kulttuuritalo Valveen ala-aula 3.-9.11.2014.