Residenssiohjelma: Islanti 2022

Koronatilanteen vuoksi jouduimme siirtämään vuoden 2021 residenssipaikan vuodelle 2022!

HAKU: Residenssiin Reykjavikiin lokakuuksi 2022

Oulun sarjakuvakeskus ja Oulun kirjailijaseura yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa ovat varanneet lokakuuksi 2022 kaksi residenssipaikkaa SÍM:in residenssistä Reykjavikista, Islannista. Taiteilijoiden liikkuvuutta edistävä projekti on osa Taiken aloittamaa residenssiyhteistyön kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota taiteilijoille matalan kynnyksen residenssijaksoja ja edistää kansainvälistymistä.

Residenssijaksot ovat suunnattu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella (Sarjakuvan osalta myös Lapin alueella) asuville ja työskenteleville sarjakuva- ja kuvitustaiteen sekä kirjallisuuden alan ammattilaisille.

SÍM on islantilaisten visuaalisen taiteiden yhdistys, jolla on Reykjavikin alueella kaksi residenssiä. Nyt varatut jaksot toteutuvat Seljavegur-residessissä läntisessä Reykjavikissa, meren tuntumassa. Residenssitaiteilijoilla on käytössään oma huone, muut tilat ovat yhteiskäytössä toisten samanaikaisten residenssitaiteilijoiden (2–9 henkilöä) kanssa.

Residenssiin valituille taiteilijoille maksetaan 400 euron suuruinen korvaus (brutto) elinkustannuksia varten sekä avustetaan matkakustannuksissa enintään 500 euroon asti. Vuokraa residenssistä ei peritä. Residenssipaikoista toinen on kohdennettu sarjakuva- tai kuvitustaiteen ja toinen kirjallisuuden alan edustajalle. Molemmat residenssijaksot ajoittuvat lokakuulle 2022.

Residenssiin tulee hakea (ilmoitettavaan päivämäärään) mennessä sähköisellä lomakkeella. Päätökset residenssipaikkaa hakeneille annetaan kesäkuun aikana. Valinnat residenssijaksoille tekee yhteistyötoimijatahoista koostuva asiantuntijatyöryhmä. 

Lisätietoja Seljavegurin residenssistä: https://sim.is/seljavegur-residency/

Hae residenssiin tämän linkin välityksellä…

Sarjakuva- ja kuvitustaiteen residenssiin liittyviin kyselyihin vastataan: sarjakuvaoulu (at) gmail.com