eroakirkosta.fi

*** OULUN SARJAKUVAKESKUS ***

Oulun sarjakuvafestivaalit

14.10.-2.11.2013
Oulun kaupungin pääkirjastolla

JAA FESTARIRIEMUA!

Lempi-galleria

ala-aulan vitriineissä

Oulun pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2014 / Nordic Comics Competion 2014 / Nordiska Serietävling 2014

Vuonna 1974 Kemin kaupungin hallitus päätti poliittisista syistä olla tilaamatta Aku Ankka -lehteä kaupungin kasvatusneuvolaan. Pikku-uutinen levisi maailmalle mitä kummallisimmissa muodossa, kemiläisille naurettiin Sri Lankaa myöten. Kun 1977 perustettiin kulttuurilautakunta, niin sen pääpainoalueeksi päätettiin ottaa populäärikulttuuri, erityisesti sarjakuva.

Kemin sarjakuvapäivät ja sarjakuvakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981. Rinnalle syntyi Kemi sarjakuvakeskus 1988, jonka järjestettäviksi sarjakuvapäivät ja sarjakuvakilpailu tulivat 1993. Kilpailu laajeni valtakunnallisesta pohjoismaiseksi.

Kemin sarjakuvakeskus on järjestänyt sarjakuvakilpailuja 1981-2012. Vuoden 2013 pohjoismaisesta sarjakuvakilpailusta vastasi Helsingin sarjakuvafestivaalit. Vuoden 2014 kilpailu julistetaan Oulun sarjakuvafestivaaleilla 20. lokakuuta 2013.

Kemin sarjakuvakeskus on tuottanut sarjakuvapäiville ja muihinkin yhteyksiin lukuisia sarjakuvanäyttelyitä. Keskuksessa on myös sarjakuvakirjasto.

Pääkirjaston sijainti kartalla...


View Larger Map

Ruudun takana-galleriaLainausosastolla

Oulun kaupunginkirjasto/maakuntakirjaston lainausosastolla esitellään Oulun sarjakuvafestivaalien esiintyjien tuotantoa.

15.10.-20.10.2013
Kulttuuritalo Valve

Dreambuddies

Kahvila minttu

Dreambuddies-näyttely esittelee uutta pohjoismaista lastensarjakuvaa. Näyttelyssä on esillä tarinoita ja uusia hahmotuttavuuksia suomalaisilta, ruotsalaisilta, norjalaisilta, virolaisilta ja latvialaisilta tekijöiltä. Mukana ovat tekijät Mari Ahokoivu, Anna Fiske, Annika Giannini, Henri Gylander, Aarni Korpela, Ann-Christine Magnusson, Anete Melece, Reetta Niemensivu, Joonas Sildre ja Ana Udovic.

Max Baitinger: Heimdall

Näyttelytilojen välisellä käytävällä

Saksalaisen Max Baitingerin esikoissarjakuvateos Heimdall ammentaa skandinaavisesta mytologiasta ja mukailee vapaasti Edda-teosta. Suomen sarjakuvaseura julkaisee teoksen suomeksi lokakuussa 2013. Oulun Pop-up -sarjakuvakeskuksen yhteydessä on esillä osia Heimdall-teoksesta sekä näytteitä Baitingerin muista töistä. Kirjanjulkistamistilaisuus järjestetään Valvesalissa la 19.10. klo 17.

Joost Swarte

Pop-up-sarjakuvakeskus Mestaripiirtäjän klassikkostrippejä esittelevässä näyttelyssä on esillä korkealaatuisia vedoksia hollantilaisen Joost Swarten sarjakuvista. Teokset ovat esillä Valveen aulatilassa.

Valveen sijainti kartalla...


View Larger Map