Festival Program Sunday | Festivaaliohjelma Sunnuntai

 • su
  06
  marras
  2016

  Sarjakuvablogipaneeli

  12:15Oulu City Library, Kaarlenväylä 3, Oulu

  fi

  Sarjakuvabalogipaneelissa käsitellään blogaamista. Painopisteenä ovat blogit, joista on myöhemmin julkaistu sarjakuva-albumeita. Keskustelua siivittää Veli-Matti Ural, jonka sarjakuvablogista koottu Keijo Teuras -albumi ilmestyi elokuussa 2016. Mukana keskustelemassa myös mm. sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi (aka norpatti) ja Ahistunu Pupu -sarjakuvan luoja Kris Keränen.

 • su
  06
  marras
  2016

  Sarjakuvapaja

  12:30Oulu City Library / Comics Library, Maakuntakokoelmahuone

  fi

  lkko12:30-14:30
  Vapaamuotoinen sarjakuvapaja kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille.

  Osallistuminen ei vaadi kokoaikaista läsnäoloa vaan mukaan voi liittyä kun siltä tuntuu ja poistua silloin kun haluaa. Mukaan tarvitset vain mielikuvituksen, koska sarjakuvaluokasta löydät piirtämistä varten kaiken tarvittavan.

  Sarjakuvapajan vetäjänä toimii sarjakuvantekijä Jaana Suorsa.

  Vapaa pääsy

  Halutessaan voi työn myös kehitystää. Kehyksiä varten pyydämme varaamaan mukaan 5 euroa käteistä rahaa.

   

 • su
  06
  marras
  2016

  Jari Terho: Sarjakuva ristikoiden maailmassa

  13:00Oulu City Library, Kaarlenväylä 3, Oulu

  fi

  Jari Terhon Mukula -sarjakuva ja sen hahmot ovat vuosien varrella seikkaileet ristikkolehtien sivuilla. Mukulaa on nähty kauppojen lehtihyllyillä mm. Simon helpoissa ristikoissa, Hertan helpoissa ristikoissa sekä Hertan kryptoissa. Haastattelun siivittämänä luodaan katsaus sarjakuvan käyttämiseen muissa kuin sarjakuvalle tyypillisissä asiayhteyksissä.

 • su
  06
  marras
  2016

  Karoliina Korhonen: Somen välityksellä hitiksi

  13:30Oulu City Library, Kaarlenväylä 3, Oulu

  fi

  Karoliina Korhosen Finnish Nightmares -näyttely on esillä Sarjastossa. Esillä on sekä sarjakuvia että oheistuotteita. Korhosen näyttelyesittelyn lisäksi haastattelussa keskitytään sarjakuvan tuotteistamiseen ja brändäämiseen.

  Korhosen luoma Matti-hahmo on stereotyyppinen suomalainen. Sarjakuvan suosion kasvu oli räjähdysmäinen. Matti-hahmon siivittämällä facebook -sivustolla on yli 150 000 tykkääjää.

  Tänä vuonna Karoliina Korhonen saavutti sarjakuvallaan Somevaikuttaja-palkinnon Some Awardseissa.

  Lisätietoa Finnish nightmares -näyttelystä...

 • su
  06
  marras
  2016

  Sarjakuva E-kirjat - ovatko ne tulossa? | E-book Comics - are they coming?

  14:15Oulu City Library, Kaarlenväylä 3, Oulu

  fi en

  Tällä hetkellä E-kirjojen suosio on kasvussa. Mikä on sarjakuva E-kirjojen tulevaisuus ja tarve. Tilaisuudessa kirjastoammattilainen keskustelee sarjakuvantekijöiden ja kustantajien kanssa sarjakuvan sähköisistä muodoista sekä niiden tarpeellisuudesta ja tulevaisuudesta. Keskustelussa mukana mm. tanskalainen Søren Mosdal.

  What is the future of Comics E-books? Discussion between librarians, cartoonists and publishers publishing comics digitally. Are they needed and what is their future?

  Participants:

  Søren Mosdal is a Danish comic artist living in Copenhagen. Søren has published books with Casterman, Amok and Hoochie Coochie in France, as well as Edition Moderne, Aben Maler and Fahrenheit in Switzerland and Denmark. His latest book is the english version of Erik The Red - King of Winter from Centrala. He has contributed to many anthologies and magazines across the continent.
  Søren recently won danish Ping Award for "best online comic of 2016" for viking mystery Nastrand - Beach of the Dead: https://zco.mx/SørenMosdal/NastrandBeachOfTheDead

 • su
  06
  marras
  2016

  Sarjakuva-alan ammattilaiseksi verkossa julkaisemisen välityksellä

  14:45Oulu City Library, Kaarlenväylä 3, Oulu

  fi

  Perinteisesti sarjakuvantekijä on henkilö, jonka sarjakuvia julkaistaan lehdissä, albumeina tai muissa painetuissa muodoissa. Miten verkossa julkaisevien tekijöiden ammatillisuus määritellään ja missä menee ammatillisuuden raja? Näitä kysymyksiä pohditaan vapaassa keskustelutilaisuudessa Sarjakuvantekijät ry:n puheenjohtaja Timo Kokkilan siivittämänä.

 • su
  06
  marras
  2016

  Sarjakuvamarkkinoilla ei itku auta

  15:15Oulu City Library, Kaarlenväylä 3, Oulu

  fi

  Lamauttava taloustilanne on vähentänyt myös sarjakuvajulkaisujen määrää. Mitkä ovat uuden sarjakuvantekijän mahdollisuudet saada teoksensa julki ja kenties jopa elättää itsensä sarjakuvia tekemällä? Jos kotimaassa portit eivät aukene, miten suomalainen tekijä voisi päästä kansainvälisille markkinoille?

 • su
  06
  marras
  2016

  Oulun Sarjakuvafestivaalin 2017 julkistaminen

  17:00Oulu Comics Center | Comics Class Room

  Oulun Sarjakuvafestivaalin 2017 näyttelyiden suuntaviivat ja tarkempi sisältö julkistetaan. Vuoden 2017 festivaalien kuvittaja on sarjakuvantekijä Veli-Matti Üral. Tulevan festivaalin kuvitus näkee päivänvalon. Samalla avataan myös ensi vuoden festivaalien internet -sivusto.

  Luvassa myös festivaalien rääpiäiset. Tervetuloa nauttimaan tapahtumasta jäljelle jääneet syömiset ja juomiset.