Residenssiohjelma: Islanti

HAKU: Residenssiin Reykjavikiin lokakuussa 2019

Oulun sarjakuvakeskus ja Oulun kirjailijaseura yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa ovat varanneet lokakuuksi 2019 kaksi residenssipaikkaa SÍM:in residenssistä Reykjavikista, Islannista. Taiteilijoiden liikkuvuutta edistävä projekti on osa Taiken aloittamaa residenssiyhteistyön kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota taiteilijoille matalan kynnyksen residenssijaksoja ja edistää kansainvälistymistä.

Residenssijaksot ovat suunnattu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella asuville ja työskenteleville kirjallisuuden alan sekä sarjakuva- ja kuvitustaiteen ammattilaisille.

SÍM on islantilaisten visuaalisen taiteiden yhdistys, jolla on Reykjavikin alueella kaksi residenssiä. Nyt varatut jaksot toteutuvat Seljavegur-residessissä läntisessä Reykjavikissa, meren tuntumassa. Residenssitaiteilijoilla on käytössään oma huone, muut tilat ovat yhteiskäytössä toisten samanaikaisten residenssitaiteilijoiden (2–9 henkilöä) kanssa.

Residenssiin valituille taiteilijoille maksetaan 500 euron suuruinen korvaus (brutto) elinkustannuksia varten sekä avustetaan matkakustannuksissa enintään 500 euroon asti. Vuokraa residenssistä ei peritä. Residenssipaikoista toinen on kohdennettu sarjakuva- tai kuvitustaiteen ja toinen kirjallisuuden alan edustajalle. Molemmat residenssijaksot ajoittuvat lokakuulle 2019.

Residenssiin tulee hakea 5.5.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella. Päätökset residenssipaikkaa hakeneille annetaan toukokuun loppuun mennessä. Valinnat residenssijaksoille tekee yhteistyötoimijatahoista koostuva kansainvälinen asiantuntijatyöryhmä. Tästä syystä hakemuskieli on englanti.

Lisätietoja Seljavegurin residenssistä: https://sim.is/seljavegur-residency/

Hae residenssiin

Kyselyihin vastaa:

Malla Alatalo
läänintaiteilija
malla.alatalo@taike.fi
+358 295 330 859