Residenssiohjelma: Islanti 2021

Huom! Koronatilanteen vuoksi vuodeksi 2020 suunniteltu residenssijakso on siirretty vuodeksi 2021!

HAKU: Residenssiin Reykjavikiin lokakuuksi 2021

Oulun sarjakuvakeskus ja Oulun kirjailijaseura yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa ovat varanneet lokakuuksi 2020 kaksi residenssipaikkaa SÍM:in residenssistä Reykjavikista, Islannista. Taiteilijoiden liikkuvuutta edistävä projekti on osa Taiken aloittamaa residenssiyhteistyön kehittämistoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota taiteilijoille matalan kynnyksen residenssijaksoja ja edistää kansainvälistymistä.

Residenssijaksot ovat suunnattu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella (Sarjakuvan osalta myös Lapin alueella) asuville ja työskenteleville sarjakuva- ja kuvitustaiteen sekä kirjallisuuden alan ammattilaisille.

SÍM on islantilaisten visuaalisen taiteiden yhdistys, jolla on Reykjavikin alueella kaksi residenssiä. Nyt varatut jaksot toteutuvat Seljavegur-residessissä läntisessä Reykjavikissa, meren tuntumassa. Residenssitaiteilijoilla on käytössään oma huone, muut tilat ovat yhteiskäytössä toisten samanaikaisten residenssitaiteilijoiden (2–9 henkilöä) kanssa.

Residenssiin valituille taiteilijoille maksetaan 500 euron suuruinen korvaus (brutto) elinkustannuksia varten sekä avustetaan matkakustannuksissa enintään 500 euroon asti. Vuokraa residenssistä ei peritä. Residenssipaikoista toinen on kohdennettu sarjakuva- tai kuvitustaiteen ja toinen kirjallisuuden alan edustajalle. Molemmat residenssijaksot ajoittuvat lokakuulle 2021.

Residenssiin tulee hakea 30.4.2021 mennessä sähköisellä lomakkeella. Päätökset residenssipaikkaa hakeneille annetaan toukokuun loppuun mennessä. Valinnat residenssijaksoille tekee yhteistyötoimijatahoista koostuva kansainvälinen asiantuntijatyöryhmä. Tästä syystä hakemuskieli on englanti.

Lisätietoja Seljavegurin residenssistä: https://sim.is/seljavegur-residency/

Hae residenssiin tämän linkin välityksellä…

Aiheeseen liittyviin kyselyihin vastaavat 26.4.2020 saakka:

Sarjakuva:
Harri Filppa
050 330 7186
harri@oulucomics.com

Kirjallisuus:
Tuomo Heikkinen
050 347 4470
tuomo.heikkinen(ät)kirjallisuudentalo.fi