POP UP -Comics Center – Iceland

Pohjoismainen Kulttuurirahasto tukemaan POP UP -Sarjakuvakeskusta Islantiin

Oulun Sarjakuvakeskus on saanut 50 000 DKK:n (6700 euron) avustuksen Pohjoismaiselta Kulttuurirahastolta. Avustuksella toteutetaan POP UP -Sarjakuvakeskus Reykjavikin kaupunginkirjaston sarjakuvaosastolle syksyllä 2016. Tapahtuma on jatkoa Oulun Sarjakuvakeskuksen vuonna 2014 toteuttamalle Tromssan POP UP -Sarjakuvakeskukselle.

POP UP -Sarjakuvakeskus nousee Islantiin neljäksi päiväksi. POP UP -tapahtuma toteutetaan Oulun Sarjakuvakeskuksen henkilökunnan sekä kolmesta eri pohjoismaasta saapuvien taiteilijoiden voimin. Tapahtuma sisältää muun muassa sarjakuvapajoja, keskustelutilaisuuksia, luentoja sekä pohjoismaisen sarjakuvanäyttelyn. POP UP -sarjakuvakeskus vahvistaa sarjakuvan pohjoismaista yhteistyötä ja luo uusia kontakteja sekä yhteistyöprojekteja Oulun Sarjakuvakeskukselle.

Nordic Culture Fund to fund a POP UP Comics Center in Iceland

Oulu Comics Center has received a grant of 50 000 DKK (6 700€) from Nordic Culture Fund to build up a POP UP Comics Center in Reykjavík’s City Library’s Comics Department. The POP UP Comics Center will be set up in autumn 2016. The action follows the POP UP Comics Center organized in Tromsøat 2014, by Oulu Comics Center.

POP UP Comics Center is build up for four days. Oulu Comics Center and three Cartoonists from Nordic Countries will travel to Iceland. POP UP Comics Center includes workshops, artist talks, lectures and a comics exhibition presenting Nordic Comic artists. POP UP Comics Center will strengthen the Nordic Comics cooperation and creates new connections and inspired projects.

nordiskkulturfond_black