People | Ihmiset

KariS     

Kari A. Sihvonen (s.1980)

Kuvittaja ja sarjakuvantekijä, joka asuu Helsingissä. Sihvosen tunnettuja sarjakuvia on mm. Myrkky-lehdessä julkaistu Kapteeni Kanki sekä sanatonta kerrontaa hyödyntävä Silent Badness. Hän on myös tehnyt kahden albumin verran yhteistyötä Aapo Rapin kanssa.

Sihvosen uusin sarjakuvateos Tohtori L – Outoa mutta olemassa ilmestyi elokuussa 2015 Arktisen banaanin kustantamana.

www.karisihvonen.com

TiituT

Tiitu Takalo (s.1976)

Tampereella asuva sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Hän on myös opettanut sarjakuvapiirtämistä. Takalolle myönnettiin Sarjakuva-Finlandia -palkinto vuonna 2015 teoksesta uusimmasta teoksestaan Minä, Mikko ja Annikki (Suuri Kurpitsa, 2014). Takalo tunnetaan taitavana ihmissuhteiden ja ihmisten kuvaajana.

Muita Takalon teoksia ovat mm. Jää (Suuri Kurpitsa, 2008), Tuuli ja Myrsky (Suuri Kurpitsa, 2009) sekä Ottopoikia ja työläistyttöjä (Tampereen museot, 2011. Käsikirjoitus: Pauli Kallio).

www.tiitutakalo.net

JohnL

John S Jamtli (Norway)

John S. Jamtli is a freelance artist who has worked in the field of concept art and illustration since 2006. He has worked with everything from movies and videogames to comicbooks and toy design. His newest comic project ”DASS” is presented on Saturday!

John S. Jamtli on freelance taiteilija, joka on työskennellyt konseptitaiteen sekä kuvituksen parissa vuodesta 2006. Hän on työskennellyt laajasti kaiken parissa elokuvista ja videopeleistä aina sarjakuvajulkaisuihin sekä lelusuunnitteluun. Hänen uusin sarjakuva projektinsa ”DASS” on esittelyssä lauantaina!

www.facebook.com/JaegerArt

VegardS

Vegard A. Skogmo (Norway)

Vegard is a freelance illustrator living and working in Norway. He has been part of the ”Trondheimstegnerne”, a indie comic scene set in Trondheim. He is one of the founders and creators of the comic ”DASS” wich is presented on Saturday!

Vegard on Norjassa asuva ja työsentelevä freelancer kuvittaja. Hän on osallistunut mm. ”Trondheimstegnerne” indesarjakuva tapahtumaan Trondheimissä. Hän on yksi ”DASS” sarjakuvan keksijöistä ja luojista mikä on esittelyssä lauantaina!

bricktoons.blogspot.fi

TuuliH

Tuuli Hypén (s.1983)

Turussa asuva sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Hänen tunnetuin sarjakuvansa on Nanna, joka on ilmestynyt mm. Helsingin Uutisissa, Länsiväylässä, Turkulaisessa ja Tamperelaisessa vuonna 2012. Helsingin Sanomissa julkaistiin myös viikottaista sunnuntaisarjaa. Kettutytön seikkailuista on koottu viisi albumia ja ne on kustantanut Arktinen banaani.

Hýpenin viimeisin työ on kauniisti kuvitettu lastenkirja Viekan metsäretki (Arktinen banaani, 2014).

www.tuulihypen.com

SorenM

Søren Mosdal (s. 1972) (Denmark)

The Danish born comics artist who nowadays lives in Oulu, Finland. He has been in the scene from the early 90’s from different anthologies to own long albums. Mosdal has worked a lot with the different publishers from England, France and Sweden.

Mosdal’s most recent work is Madeleine, une femme libre, which was published in 2014. The work was featured in the France’s Angouleme comics festival in January 2015.

Tanskalaislähtöinen mutta nykyisin Ouluun kotiutunut sarjakuvantekijä. Hän on ollut alalla jo 90-luvulta lähtien, aina antologioista omiin pitkiin albumikokonaisuuksiin. Mosdal on työskennellyt paljon erimaalaisten kustantajien kanssa Englannissa, Ranskassa ja Ruotsissa.

Mosdalin tuorein teos on Madeleine, une femme libre, joka julkaistiin vuonna 2014. Teos oli esillä Angoulemen sarjakuvafestivaaleilla Ranskassa vuoden 2015 tammikuussa.

www.sm.anport.dk

JyrkiM

Jyrki Mäki (s.1962)

Kuvittaja, sarjakuvantekijä. Mäki on myös pitkän linjan muusikko: oululaislähtöisestä Radiopuhelimet-yhtyeestään hänet tunnetaan parhaiten.

Mäen kuvituksia ja sarjakuvia on julkaistu mm. Kaltiossa, Kalevassa ja Kuplassa. Hän on myös tehnyt kaksi kokopitkää sarjakuva-albumia: Hermolomamatka (Like, 2011) ja Kiskoja (Like, 2014).

www.kolumbus.fi/jyrki.maki

JaanaS

Jaana Suorsa (s.1964)

Oululaislähtöinen mutta tamperelaistunut Suorsa on sarjakuvataiteilija, freelancer-graafikko ja taidemaalari. Hänellä on paljon kokemusta sarjakuvatyöpajoista ja näyttelyistä mm. Oulun lastenkulttuurin parissa. Lisäksi Suorsa tekee Pensseli-täti -esityksiä, joissa yhdistyvät piirtäminen ja tarinoiminen.

Suorsan tunnetuimmat hahmot ovat hänen aforistiset possuhahmonsa. Viimeisimpään teokseen Kuka keksi aamun? – Who invented the morning? (Kustannusosakeyhtiö Kumiorava, 2010), on koottu parhaimmat anonyymien porsaiden lausumat aforismit vuosilta 2003-2010.

www.kettuilua.blogspot.com

AapoK

Aapo Kukko (s.1991)

Kemistä lähtöisin oleva kuvittaja ja sarjakuvantekijä. Vuodesta 2008 lähtien Kukko on julkaissut pitkiä sarjakuvatarinoita aina sukellusveneseikkailuista westernkertomuksiin. Hänen sarjakuviaan on myös julkaistu mm. Kaltiossa, Kansan Tahdossa ja Kalevassa.

Kukon uusin teos Riekaleita ilmestyi Arktisen banaanin kustantamana lokakuussa 2015.

aapokukko.blogspot.fi

TuomasT

Tuomas Tiainen (s.1980)

Sarjakuvantekijä, joka vaikuttaa Helsingissä. Visuaalisen työskentelyn ohella Tiainen on myös sarjakuvakriitikko ja pienkustantaja. Tiaisen ensimmäinen pitkä sarjakuva-albumi Man with the Dog ilmestyi vuonna 2012. Teoksen julkaisi Tiaisen oma pienkustantamo Dead Genesis.

Tiaisen uusimman sarjakuva-albumin, Jenny Haniver -originaaleja oli esillä Oulun Sarjakuvakeskuksen galleriassa maalis-huhtikuussa.

tuomastee.sarjakuvablogit.com

leka

Kaisa Leka (s.1978)

Porvoolainen sarjakuvantekijä, jonka sarjakuvia on kotimaan lisäksi julkaistu myös Ranskassa ja Italiassa. Leka käyttää eläinhahmoja kerronnassaan, eritoten hiiriä. Hänen sarjakuvissaan käsitellään yhteiskunnallisia teemoja omaelämänkerrallisen kerronnan kautta. Leka on palkittu mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla vuonna 2010 ja Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähatulla vuonna 2012.

Lekan uusin sarjakuva on Time After Time (Absolute Truth Press, 2014), jossa mukana oli myös Lekan aviomies Christoffer.

www.kaisaleka.net

 

JuhaV

Juha Vuorma (s.1969)

Oulainen sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Vuorman tunnetuin sarjakuvahahmo on sympaattinen Kaapuveikko, joka on seikkaillut jo yli 20 vuotta omissa albumeissaan ja mm. Ilta-Sanomissa, Myrkyssä ja nykyisin Iijokiseutu-lehdessä. Vuorma on ollut myös erittäin tuottelias levynkansiartistina.

Vuoden 2015 aikana Vuorma on saanut julkaisuun peräti kolme uutta sarjakuvateosta: Kaapuveikko 4: Karhujen sukua (Kaapu Press), Kirkonpolttajatar ja muita kertomuksia (Kaapu Press) ja Blue Hood Meets the Horrible Taxman (Books on Demand).

www.opticmatador.com

PauliK

Pauli Kallio (s.1960)

Nivalaissyntyinen Kallio on sarjakuvakäsikirjoittaja, -kääntäjä ja -kustantaja. Hän on yksi harvoista päätoimisesti käsikirjoittamiseen keskittyneistä tekijöistä Suomen sarjakuva-alalla.  Hän on saanut Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähattu -tunnustuksen vuonna 1994.

Kallio on työskennellyt useiden eri piirtäjien kanssa ja hänen käsikirjoittamia sarjakuviaan ovat mm. Kramppeja & nyrjähdyksiä sekä Ornette Birks Makkonen. Kallion luotsaama kustantamo tunnetaan nimellä Suuri Kurpitsa.

www.suurikurpitsa.fi

 

Úlfhildur Dagsdóttir

Úlfhildur Dagsdóttir (1968) Iceland

Úlfhildur Dagsdóttir is a project manager at the Reykjavík City Library. She is also a literature scholar, a literary critic, a comics fan / expert and an all-around nerd. Dagsdóttir has published a book on comics, and is active in the scene of Comics and Art in Iceland. She has MA in comparative literature and in addition to working at the Reykjavík City Library she also works as a tutor and a supervisor for BA students at the University of Iceland and the Iceland Academy of Arts. At the Seminar Dagsdóttir will speak about the Comics scene in Iceland and the Comics Department in Reykjavík City Library.

garmur.is

IlpoK

Ilpo Koskela (s.1958)

Oululainen sarjakuvantekijä ja graafikko. Koskela on vaikuttanut paljon sarjakuvan yhdistys- ja järjestötoiminnassa, Kemin sarjakuvapäivien luotsaaminen yhtenä esimerkkinä. Koskela toimi pitkään myös Oulun taidekoulussa sarjakuvaopettajana. Vuonna 2011 hän sai sarjakuvaneuvoksen arvonimen.

Koskelan uusin teos on elokuussa 2015 julkaistu Lusia: Erään noidan tarina (Like).

www.ilpokoskela.fi

HanneleR

Hannele Richert (s.1979)

Keravalaislähtöinen sarjakuvantekijä, joka asuu nykyisin Helsingissä. Richert on tehnyt monia omakustanteita ja hänen töitään on julkaissut myös Zum Teufel, Asema, Kutikuti, Taiteilijaseura Kiila yhdessä Teoksen kanssa sekä Oikeutta eläimille ry.

Richertin uusin albumi on nimeltään Tänä talvena eletään viime kesä (Asema, 2015).

www.hannelerichert.com

otsamo

Pentti Otsamo (s.1967)

Oululaislähtöinen sarjakuvantekijä, joka asustelee nykyisin Maaningan maisemissa. Otsamo on toiminut sarjakuvantekijänä ja freelancerkuvittajana 25 vuoden aikana ja hänelle on myönnetty Sarjakuvaseuran Puupäähattu vuonna 1995. Hänen sarjakuviaan on julkaistu myös mm. Ranskassa, Ruotsissa ja Kanadassa. Otsamo tunnetaan omaperäisenä arkipäivän kuvaajana.

Uusin sarjakuvateos Otsamolta on Nipa Kettu ja Joe Kaniini – Valitut hiukopalat (Suuri Kurpitsa, 2015).

www.penttiotsamo.com

ElinaL

Elina Lahdenperä (s.1989)

Lapualaisyntyinen sarjakuvantekijä, joka asustaa nykyisin Oulussa. Lahdenperä on opiskellut Limingan taidekoulussa sarjakuvalinjalla 2013-2015. Hänen töitään on julkaistu mm. sarjakuvalinjan antologioissa.

Lahdenperän kuvitusta on nähty tämän vuoden sarjakuvafestivaalien vieraskuvituksissa.

rikke platz

Rikke Platz Cortzen (Denmark)

Sarjakuvaan erikoistunut tutkija Kööpenhaminan yliopistosta. Cortzen myös opettaa aiheen tiimoilta ja on kiertänyt luennoimassa aikaisemmin mm. Turun yliopistossa. Tällä hetkellä on erikoistunut tutkimaan nykypäivän Pohjoismaista sarjakuvaa.

A researcher from University of Copenhagen who has specialized in Comics. Cortzen is also a teacher and she has made lecting tours, for example in University of Turku. Currently she is researching about the contemporary Nordic comics.

VilladsenRikke V

Rikke Villadsen (s.1976) (Denmark)

Tanskalainen kuvittaja, sarjakuvantekijä ja toimittaja. Hän on tehnyt useita sarjakuvia, tunnetuimpana sarjakuvaromaanit  Ind fra Havet (2011) ja Et knald til (2014).  Villadsen puhuu taiteellisesta työskentelystään ja tarinoidensa aiheista festivaalien yhteydessä järjestetyssä Arktisessa Sarjakuvaseminaarissa.

A Danish illustrator, comic artist and editor. She had made comics for many years and her most famous works are graphic novels Ind fra Havet (2011) and Et knald til (2014). Villaden will talk about her artistic working and subjects in festival’s Arctic Comics Seminar.

rikkevilladsen.tumblr.com

Zven Balslev

Zven Balslev (b. 1977), cartoonist,graphic artist and publisher of Cult Pump comix.

cultpump.tumblr.com/


Henkilökuvitukset: Elina Lahdenperä

Share Button
Share Button
Changes to the program are possible ...
Muutokset ohjelmistoon mahdollisia...


>> Oulu Comics Center