Lauantai 8.11.


Kulttuuritalo Valve


12:00-14:00 – Muuttava maailma -sarjakuvapaja

  • festivaalipassi

mm_kuva

Muuttuvan maailman vetäjinä toimivat oululaiset sarjakuvantekijä ja -tutkija Harri Filppa sekä kuvataiteilija Hanna Schroderus.

Pajassa osallistujat pääsevät luomaan kolmiulotteisia sarjakuvateoksia suunnittelemalla ja toteuttamalla hahmoja, sekä maailmaa niiden ympärille.

Paja edistää kokonaisuuden ja kolmiulotteisuuden hahmotusta, sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua kuvataiteen ja sarjakuvan tekniikoihin ja työvälineisiin.

Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto on tukenut näyttelyiden ja työpajojen järjestämistä.


14:30-16:30 – IDEAKIRJASTO – Sarjakuvapaja

  • festivaalipassi

Mari Ahokoivun työpajassa rakennetaan jokaiselle oma ideakirjasto nopeiden piirrosharjoitusten avulla. Työpajassa ei tehdä valmista sarjakuvaa, vaan piirretään ideoita muistiin myöhempää käyttöä varten. Harjoitukset sopivat kaikentasoisille piirtäjille, ja niiden lomassa kerrataan sarjakuvan perusteita.

Ota mukaan lempikynäsi ja varaudu nopeaan piirtämiseen!

m-p

Oululainen sarjakuvataiteilija Mari Ahokoivu (s. 1984) piirtää sarjakuvia aikuisille ja lapsille, ja hänen sarjakuviaan on julkaistu niin Suomessa kuin ulkomailla. Piirtämisen ohella Ahokoivu opettaa sarjakuvaa ja toimii tuottajana sarjakuviin liittyvissä projekteissa.

www.mariahokoivu.com


Oulun kaupunginkirjasto


12:00-14:00 - Esa Holopaisen sarjakuvapaja

  • festivaalipassi

Sarjakuvantekijä (Skrew You! -palkinto 2011) Esa Holopaisen luotsaamassa sarjakuvatyöpajassa voivat kaikki lapset ja lapsenmieliset päästää mielikuvituksensa lentoon. Pajasta löytyy tarvittavat välineet sarjakuvien toteuttamiseen.

Osallistujien kesken arvotaan elokuvalippuja Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleille.


Sunnuntai 9.11.

10:00-16:00 – Intensiivikurssi sarjakuvan käsikirjoittamisesta

Huutomerkki ry ja Oulun sarjakuvaseura ry järjestävät Oulussa yhden päivän mittaisen kurssin, jossa opetellaan sarjakuvan käsikirjoittamisen perusteita ja niksejä sekä tehdään harjoituksia kouluttajan opastuksella. Kurssin pitää sarjakuvakäsikirjoittaja Pauli Kallio.

Alla tarkemmat tiedot kurssista ja osallistumisohjeet:

AIKA: sunnuntai 9.11. klo 10-16.

PAIKKA: Kulttuuritalo Valveen kokoushuone. Hallituskatu 7, Oulu (3. krs Ojakadun puolella, vahtimestarit opastavat tarvittaessa).

KOHDERYHMÄ: kurssi on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet sarjakuvan tekemisestä. Toivomme kuitenkin, että osallistujilla olisi jonkin verran kokemusta sarjakuvan tekemisestä, ja ikää vähintään 15 vuotta. Myös pidemmällekin ehtineet sarjakuvataiteilijat ovat tervetulleita! Kurssille mahtuu kymmenen henkilöä, ja hyväksytyille tiedotetaan asiasta henkilökohtaisesti.

KOULUTTAJA: Pauli Kallio (s. 1960) on suomalainen sarjakuvakäsikirjoittaja, -kääntäjä ja -julkaisija. Hänen tuotantoonsa kuuluu mm. alun perin sanoma- ja aikakauslehdissä julkaistuja sarjakuvia kuten Kramppeja & nyrjähdyksiä (piirtäneet mm. Christer Nuutinen, Sami Toivonen ja Mika Lietzen), Ornette Birks Makkonen (piirtänyt Ville Pirinen) ja Onnen lahjat (piirtänyt Kati Kovács). Kallio on tehnyt yhteistyötä lukuisten muidenkin kotimaisten sarjakuvapiirtäjien kanssa.

ILMOITTAUTUMINEN: ilmoittautua voi lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostiosoitteeseen yhdistys(at)huutomerkki.fi, tai lähettämällä hakemus osoitteeseen:

Oulun sarjakuvakeskus
PL 42, 90015 Oulun kaupunki

Mukaan hakijan lyhyt esittely itsestään sekä kokemukset sarjakuvapiirtäjänä.

Ilmoittautua voi myös puhelimitse 050 363 9259/Kari Miettunen.

Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 24.10. Viimeisen päivän postileima riittää.

HINTA: 25 euroa (maksuohjeet ilmoitetaan erikseen osallistujille).

MUUTA HUOMIOITAVAA: tarvittavat välineet, kuten kyniä ja paperia, saa paikan päältä. Mukaan tarvitsee ottaa vain runsaasti sarjakuvamieltä! Kurssilla pidetään yksi tauko, jonka aikana voi nauttia omia eväitä.

Tervetuloa kurssille!